dames op bezoek  
 

 

van plan naar praktijk

realiseren van een reorganisatie of Het Nieuwe Werken
Het had wat voeten in aarde, maar het plan voor de nieuwe koers of inrichting licht er. Je gelooft er in en wilt aan de slag met de realisatie.
Maar hoe pak je dit aan? Hoe zorg je dat er ook echt wat gaat veranderen? Hoe neem je je medewerkers mee? Wat moet je zelf anders gaan doen?

dames op bezoek faciliteert als procesmanager een aanpak waarbij wordt uitgegaan van door het management gestelde kaders. Hierbinnen hebben de medewerkers de vrijheid en verantwoordelijkheid voor de invulling. Zo bereik je samen met je medewerkers een ‘eigen gemaakt’ en werkend resultaat.
naar boven

pragmatische procesverbeteringen

leveren van toegevoegde waarde
Je weet dat jullie werkprocessen aan verbetering toe zijn. Maar de waan van de dag regeert en je ziet met lede ogen aan dat er veel werk wordt verricht dat geen directe toegevoegde waarde heeft voor je klant.
Hoe zorg je voor daadwerkelijke verbeteringen, terwijl ‘de winkel open blijft’?

dames op bezoek is de schakel tussen management en operationele teams. Medewerkers kunnen uitstekend aangeven waar de verbeteringen in hun eigen werk zitten. Wij helpen deze, vanuit een pragmatische aanpak, te vertalen naar een plan of meteen toe te passen. Hierbij is het management betrokken, waardoor het ook zelf ervaart wat het oplevert.
naar boven

elke dag beter

verbeteren van werkhouding en samenwerking
De werkprocessen kloppen, maar je loopt tegen een ‘oude’ cultuur aan en ziet dat het zo veel beter zou gaan als de flexibiliteit en bereidheid tot samenwerking groter zouden zijn. Hoe zorg je voor een goede en efficiënte samenwerking, terwijl je het goede behoudt?

Als procescoach regisseert dames op bezoek een praktische aanpak, waarbij je medewerkers eigen prioriteiten stellen en hier zelf op sturen. Door de combinatie van ‘een stok achter de deur’, training en zelfreflectie ontstaan eigenaarschap, professionaliteit en een verbeterde teamsamenwerking.
naar boven

teamontdekking

versterken van de teamwerking
Je bent manager, teamleider of teamlid. Ieder heeft zijn rol en neemt zijn verantwoordelijkheden, maar op de één of andere manier loopt het niet lekker. Er is geen effectieve samenwerking, laat staan synergie. Jullie halen onvoldoende uit elkaar om als (h)echt team te kunnen werken.

dames op bezoek gaat samen met jullie aan de slag met als resultaat een betere samenwerking en een sterkere, onderlinge band.
Zij werkt hierin met (één of meerdere) verschillende thema’s:

Inzicht in talenten en drijfveren, aan de hand van een (MDI) talentenscan
Ombuigen van conflicten naar het zien van mogelijkheden
Op een authentieke en impactvolle wijze communiceren en contact maken
Ontdekken van de onderstroom (de impliciete regels die mensen volgen om aan te sluiten en succes te hebben) en zichtbaar maken van de effecten hiervan.


naar boven