<< terug naar 'Kijk op het werk'

Vind jij tuinieren ook zo hard werken?


Herken je dit?
Je zet je in voor je team. Je weet waar jullie heen moeten, welke doelen jullie hebben. Je deelt dit regelmatig met je mensen, tijdens werkoverleggen en bij de koffieautomaat. Maar je boodschap lijkt niet over te komen. Terwijl je medewerkers zeggen dat ze het met je eens zijn. Er beweegt echter niets. Hoe kan dat nou?

Ook dames op bezoek heeft dit ervaren. We maakten plannen en deelden ze. We vroegen 'input' en deelden de plannen opnieuw. We vroegen akkoord van alle betrokkenen. We hadden een 'gedragen' plan. 'Aan de slag!' zou je denken.....Maar het liep anders. We bleken veel tijd en energie in mensen te stoppen om zich aan de gemaakte afspraken te houden. Gevolg was dat we 'uit verbinding' raakten. We namen de verantwoordelijkheid over. Het werd ons verhaal in plaats van dat van het team. Resultaat: korte termijn doel bereikt, maar geen duurzame verbetering voor de organisatie!

TIP
Maak weer verbinding. Bespreek het doel nogmaals met je team. Laat hun vervolgens vanuit hún expertise hier zelf invulling aan geven. Jij wilt toch ook graag zelf bepalen hoe je je werk doet? Het voorstel waar je teamleden mee komen, verschilt misschien van jouw idee, maar zal 'eigen-gemaakt' en gedragen zijn. Het team krijgt invloed en neemt zelf de verantwoordelijkheid voor het realiseren van de doelen.

Eigenlijk is het net als tuinieren: zorg voor een goede voedingsbodem. Schoffel regelmatig om het onkruid weg te halen. Neurie een liedje. Tuinieren kan zó ontspannend zijn...

Als je écht wilt dat er iets verandert, dan loop je zelf voorop:

dames op bezoek
doe-eens-anders!

Vandaag is de dag!
Je loopt al langer rond met iets (een wens of een probleem) dat je eigenlijk een keer met je manager wilt bespreken.
Of je merkt dat je ergens last van hebt en je vermoedt dat je manager je kan helpen.
Toch heb je nog niet de moed gevonden om het gesprek aan te gaan.
Wel: vandaag is DE dag!
Neem even vijf minuten om goed bij het onderwerp te komen dat je wilt aankaarten. Haal rustig adem. Loop naar je manager toe en doe je verhaal. Blijf helemaal jezelf en laat de woorden gewoon komen. Het is goed zo.

Succes!

dames op bezoek
Els, Madelon & Annemieke