dames op bezoek  
 

 

als ik kon toveren...

Herken je dit?
Je ziet jezelf graag als iemand die zijn werk vlot afhandelt. En meestal lukt dat ook. Maar...je merkt dat er zaken zijn die je steeds uitstelt. Dingen die jouw hele team of afdeling aan gaan. Zoals het verbeteren van de samenwerking of efficiënter werken. Dit zijn punten waar je teamleden zelf mee zijn gekomen en die je met hen hebt besproken, maar het komt niet van de grond. Het lijkt wel of niemand er aandacht voor heeft! Terwijl je toch zou denken dat iedereen graag efficiënter of beter samenwerkt?

Lees meer
naar boven

ben jij soms ook Oost-Indisch doof?

Herken je dit?
Je vindt dat je over het algemeen goed luistert naar je medewerkers. Je hoort wat ze écht zeggen. Dit heeft zichtbaar positieve effecten: ze voelen zich erkend en gaan in zichzelf geloven. Gevolg: effectieve samenwerking en mooie resultaten!

Als het spannend wordt, vormt dit ‘willen luisteren’ echter een dilemma. Je wilt de situatie dan beheersen. Door de druk die uitoefent, geven je medewerkers gewenste antwoorden. Je bent het contact kwijt, waardoor de effectiviteit als team dramatisch daalt.

Lees meer
naar boven

vind jij tuinieren ook zo hard werken?

Herken je dit?
Je zet je in voor je team. Je weet waar jullie heen moeten, welke doelen jullie hebben. Je deelt dit regelmatig met je mensen, tijdens werkoverleggen en bij de koffieautomaat. Maar je boodschap lijkt niet over te komen. Terwijl je medewerkers zeggen dat ze het met je eens zijn. Er beweegt echter niets. Hoe kan dat nou?

Lees meer
naar boven

makkelijk gezegd!?

Herken je dit?
Je bent in een situatie geraakt, waarin je merkt dat de boodschap niet aankomt. Het lijkt alsof jullie langs elkaar heen praten en elkaar niet kunnen vinden. Je valt terug op je ratio en de inhoud. Je overtuigt jezelf: het is immers logisch wat je verwacht? Het is toch redelijk wat je vraagt? Ook de ander probeer je te overtuigen van jouw zienswijze, maar je merkt dat het je steeds meer energie kost. Het voelt als fietsen door mul zand. Waar ging het mis?

Lees meer
naar boven

het nieuwe werken: hoe doe ik dat

Herken je dit?
Je hebt gehoord dat Het Nieuwe Werken (HNW) mooie resultaten brengt: verhoogde medewerker- en klanttevredenheid, lager ziekteverzuim, minder ongewenst verloop. Je bereikt meer met dezelfde mensen. Dat wil jij ook! Maar hoe organiseer je zoiets? En hoe staan managers en medewerkers er tegenover; wie wil graag meedoen en wie heeft er meer moeite mee? Met name het mentale aspect is belangrijk, omdat de invoering een grote omslag betekent in gedrag; het gaat om vertrouwen en loslaten. Je ziet elkaar immers niet meer dagelijks!

Lees meer
naar boven

Hoe maak je een plan tot werkende praktijk?

Herken je dit?
Er is goed nagedacht over de nieuwe organisatie. Afdelingen en functies zijn in kaart gebracht. De blauwdruk ligt klaar. Het moment is gekomen dat het plan in de praktijk moet gaan werken. Maar een groot aantal mensen kent de nieuwe opzet nog helemaal niet. Aan het organisatieplaatje zie je dat het werk straks op een andere manier verdeeld moet worden, maar hoe is nog onduidelijk. En ondertussen moet het werk wel gewoon doorgaan! Hoe pak je dit aan?

Lees meer
naar boven

Mag er bij jou op het werk ook wel wat verbeteren?

Herken je dit?
In je dagelijks werk loop je steeds weer tegen dezelfde ongemakken aan. Dingen die je doet omdat het zo moet, maar waarvan je zelf het nut niet inziet. Of die je omslachtig vindt. Je bent bezig met rapporten, formulieren, misschien zelfs met personen of afdelingen zonder dat je er direct wat aan hebt. Regelmatig kom je thuis en denk je: ik ben vandaag weer niet aan mijn werk toegekomen! Eigenlijk heb je dat gevoel best vaak: Wat zou het fijn zijn als dit anders was!

Lees meer
naar boven

Vooral NIET doen

Herken je dit?
Er zijn goede plannen gemaakt voor veranderingen. Je bent het helemaal eens met de nieuwe koers die gevaren moet gaan worden. Het implementatieplan besteedt keurig aandacht aan alle vereiste gebieden. Voor de betrokkenen is duidelijk dat dit een goede stap is voor de organisatie. Je hebt nog wat ervaren externen ingehuurd om het proces te begeleiden. Dit kan niet meer misgaan!

Lees meer
naar boven